Sastojci: 200 g puretine, 200 g riže, mrkva, glavica crnog luka, kocka kokošije supe, 10 maslina, maslinovo ulje, so, biber, pola veze peršuna, 50 g putera, 30 g parmezana.
Priprema:
1. Na maslinovom ulju propržite crni luk, dok ne postane staklast. Dodajte izrendanu mrkvu i puretinu isjeckanu na kockice, koju ste prethodno začinili s malo soli i bibera. Nakon nekoliko minuta, dodajte rižu i pržite minutu-dvije. Zalijte vodom i dinstajte. Dodajte kocku kokošije supe.
2. Kuhajte oko 15-20 minuta uz stalno miješanje i dodavanje vode po potrebi. Kada je riža kuhana, sipajte isjeckane masline, promiješajte i vratite na vatru još dvije minute uz stalno miješanje, da bi masline omekšale. Ugasite vatru i dodajte kocku maslaca. Pospite sjeckanim peršunom i parmezanom.