Ako trebate brzi desert za nenajavljene goste ili trenutak kad ukućani požele nešto slatko, ovo je odličan recept.
To je vjerojatno najjednostavnija čokoladna torta koju ćete ikad napraviti. No s obzirom da sadržava puno čokolade i može se napraviti s vrhnjem ili kokosovim mlijekom, ima manu - kalorična je, pa se preporučuje posluživanje tanjih kriški, savjetuju na portalu 101 Cookbooks.
Sastojci:
- malo maslaca za premazivanje, ili papir za pečenje za oblaganje kalupa
- 225 grama čokolade, sa 70 posto kakaa, sitnije nasjeckane
- 225 grama punomasnog vrhnja, ili (punomasnog) kokosovog mlijeka
- 1/2 žličice pimenta (po želji)
- 2 žličice fino mljevenog espressa (po želji)
- 1/4 žličice fine soli krupnog zrna
- kakao prah, za ukras, ili po želji: malo sjeckanih badema ili lješnjaka, latice ruže, kakao zrna ili šarene šećerne mrvice.
Priprema:
Pripremite kalup za torte promjena 15 centimetara i obložite ga papirom za pečenje i ostavite sa strane.
Čokoladu otopite na pari na laganoj vatri. U posebnoj tavici srednje veličine zagrijte vrhnje na laganoj vatri. Umiješajte piment i espresso, ako ih želite koristiti. Kada je vrhnje jako vruće na dodir, maknite s vatre i umiješajte sol.