Sastojci: 650 g pilećeg filea, 1 veća glavica crnog luka, 1 mrkva, 2 paradajza, 1 manji celer, 1 šolja kukuruza šećerca, 200 ml soka od
paradajza, 1 kašičica aleve paprike, 1 kašičica bijelog luka u prahu,
1 kašika pirea od paradajza, 1 l mesnog bujona, so, biber, ulje, 3 kašike gustina.
Priprema:
1. Crni luk isjeckajte na kockice, kao i bijeli, zatim propržite na malo ulja. Kada luk smekša, dodajte mu rendanu mkvu, celer i paradajz.
2. Začinite po ukusu, zatim dodati kukuruz šećerac. Dodajte sjeckanu piletinu, paradajz sos i pire i dobro promiješajte. Kada meso bude sasvim gotovo, u jelo umešajte gustin koji ste prethodno razmutili s malo vode.
3. Ostavite da se krčka još nekoliko minuta pa sklonite sa ringle. Sližite toplo uz salatu i prilog po želji.