SAPORO

Novi Hyatt hotel u Japanu: Otvorenje se očekuje 2029. godine

Zgradu će dizajnirati poznati arhitekta Kengo Kuma

Izgled novog hotela. Hyatt

Dž. R.

jučer

Hyatt Hotels Corporation je najavila novi Park Hyatt hotel u Saporu. Otvorenje se očekuje 2029. godine, a bit će smješten u  u ekonomskom i kulturnom centru prefekture Hokaido na sjeveru Japana. 

Veličanstven pogled

Ovo će biti četvrti Park Hyatt hotel u zemlji i dopunit će nagrađivani Park Hyatt Niseko Hanazono, luksuzno planinsko utočište u vodećem ski-resortu na Hokaidu.

Hotel će biti povoljno lociran u multifunkcionalnoj kuli koja se razvija na raskrsnici čuvenog Odori Parka i prometne Sapporo Ekimae-dori ulice, glavne komercijalne i poslovne arterije grada. 

Prostirat će se od 27. do 35. sprata, nudeći veličanstven pogled na park i grad. Zgradu će dizajnirati poznati arhitekta Kengo Kuma, koji je čuven po svojoj sposobnosti da inovativno spoji arhitekturu i prirodni svijet. 

Intrigantna kultura

Park Hyatt Sapporo će nuditi 157 luksuznih soba i apartmana, svjetski poznata kulinarska i wellness iskustva, zatvoreni bazen i inspirativne prostore za sastanke i događaje.

Atrakcije Hokaida koje su otvorene tokom cijele godine sada predstavljaju najveći broj noćenja i turističke potrošnje u bilo kojem regionalnom dijelu Japana, izuzimajući tri glavna metropolitanska područja. 

Najsjeverniji japanski otok Hokaido poznat je po divljim prostranstvima, vrhunskom snijegu, ukusnim morskim plodovima, intrigantnoj autohtonoj kulturi i još mnogo toga. Grad je lako dostupan 90-minutnim letovima iz Tokija, a uskoro i brzim vozom kada se Bullet Train proširi do Sapora početkom 2030-ih. 

Kao peti najveći grad u Japanu, Saporo je postao omiljena destinacija. Ulice za kupovinu Tanuki Koji i zabavna četvrt Susukino vrve turistima tokom cijele godine, dok je zimski pejzaž Sappora proglašen za jednu od najljepših znamenitosti Japana.

Park Hyatt Saporo će se pridružiti rastućem portfoliju Hyatt hotela u Japanu, koji sada obuhvata 21 hotel sa devet brendova, uključujući Andaz, Grand Hyatt, Hyatt Regency, Hyatt Place, Hyatt House, Caption by Hyatt i The Unbound Collection by Hyatt. Hyatt kontinuirano povećava svoje prisustvo na Hokaidu sa Park Hyatt Hanazono koji je otvoren početkom 2020. godine, kao i sa vibrantnim brendom Hyatt Centric, koji će debitovati u Sapporu 2026. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.