ŽIVOPISNA LOKACIJA

Ako ste se ikada pitali gdje je Džejla Ramović snimila spot za "Kazamat", evo vam odgovora: Koliko košta noćenje uz posebne uvjete

Zgrada je smještena na litici s pogledom na Sredozemno more, i sastoji se od međusobno povezanih apartmana, terasa i dvorišta

Spot sniman na posebnoj lokaciji u Španiji. YouTube

N. Aj.

2.9.2024

La Muralla Roja je nesvakidašnja stambena zgrada koja se nalazi u Kalpeu, u Španiji, i koju je dizajnirao poznati arhitekta Rikardo Bofij (Ricardo Bofill) 1968. godine, a završena je 1973. godine. Ipak, ono što je čini posebnom jeste upečatljiva struktura poznata po smjelom, geometrijskom dizajnu i živopisnim bojama.

Iako na prvu ovo djeluje kao iz časopisa, ova zgrada iz snova je prava, i nudi veoma posebne uslove za svoje goste.

Upravo tu je bh. pjevačica Džejla Ramović snimila je spot za pjesmu "Kazamat".

Zgrada je smještena na litici s pogledom na Sredozemno more, i sastoji se od međusobno povezanih apartmana, terasa i dvorišta, stvarajući iskustvo nalik lavirintu. Dizajn La Muralla Roja pored lavirintskih hodnika, je okarakterisan i živopisnim nijansama crvene, ružičaste i plave boje.

Trosobni apartman s pogledom na more u zgradi La Muralla Roja ne samo da nudi prostran stambeni prostor i očaravajuči pogled, već i cijenu od 112 eura po noćenju. Da biste uživali u ovom jedinstvenom iskustvu boravka, potrebno je rezervisati najmanje sedam noći, a kako se navodi, ovaj uslov omogućava gostima da se u potpunosti opuste i uživaju u svim pogodnostima koje nudi ovaj arhitektonski dragulj smješten na prelijepoj mediteranskoj obali.

Ova zgrada nije samo arhitektonsko remek-djelo, već i kulturna znamenitost koja privlači posjetioce i entuzijaste arhitekture iz cijelog sveta. Njegov jedinstveni dizajn učinio ga je popularnom lokacijom za fotografisanje i snimanje filmova, ali i spotova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.