DEKLARACIJA BUDUĆNOSTI

Hotel smješten između granitnih litica za savršen odmor: Evo gdje se nalazi

Hotel je dizajniran da ima terase gdje voda teče u slapovima

Hotel - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Z. K.

12.7.2024

Smješten između veličanstvenih granitnih litica na ulazu u Vadi Tayyib Al Ism u saudijskoj provinciji Tabuk, Ice Cube Hotel je koncept koji zarobljava maštu…

Providni blokovi

Ideja hotela suspendovanog 600 metara iznad zemlje, sa panoramskim pogledom na Akabski zaliv, zvuči kao nešto iz futurističkog romana. Ice Cube Hotel je zamišljen kao vrhunac ambicioznih projekata Neom, dizajniran da revolucionira način na koji razmišljamo o životu i interakciji sa našim okruženjem.

Ovaj hotel bi se pridružio nizu tematskih hotela – Wellness, Oasis i Adventure – svaki dizajniran da gostima ponudi jedinstven način da dožive prirodnu ljepotu i tehnološke napretke regiona. Zamislite da se probudite u sobi napravljenoj od transparentnog cementa, osjećajući se kao da lebdite među oblacima, dok se more prostire beskonačno ispod vas.

Koncept koristi materijale koji stvaraju iluziju masivnih, providnih blokova leda, slažući ih kako bi stvorili prostore koji su i zadivljujući i spokojni. Možete li zamisliti kako svjetlost prolazi kroz njih, bacajući svjetlucave refleksije po modernim enterijerima?

Raspored smeštajnih nivoa u konceptu Ice Cube Hotel je pravo remek-djelo. Zamislite svaki apartman sve dalje pozicioniran kako se zgrada uzdiže, pružajući ne samo privatnost već i stalno promjenljivu perspektivu na more i litice. Hotel je dizajniran da ima terase gdje voda teče u slapovima, stvarajući efekat vodopada koji se čini da se stapa pravo u zaliv ispod.

Dokovi s čamcima

Hotel je zamišljen sa sopstvenim dokovima za čamce, podstičući istraživanje živopisnog morskog svijeta zaliva. Ova integracija sa prirodnim okruženjem odražava posvećenost održivosti i poštovanju zadivljujuće lokacije. Kako bi bilo divno zakoračiti iz svoje sobe pravo na čamac i kliziti preko vode, istražujući skrivene uvale i bogati podvodni svijet?

Ovaj hotel je više od mjesta za boravak – to je smjela deklaracija budućnosti, pozivajući nas da sanjamo o onome što je moguće u svijetu luksuznih putovanja i očuvanja životne sredine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.