RECEPTI

Šareni ručak: Savršen spoj okusa i boja

Kombinacija namirnica koju većina ljudi voli

Ukusno i fino. Instagram

M. Z.

20.2.2024

Ako pripremite šareni ručak, dobit ćete tanjire pune ukusa i zdravlja. Riječ je o jelu koje se sprema s piletinom i puno povrća koje će vas oduševiti i okusom i izgledom. Pritom - sprema se jednostavno. "Kad vam se ovako zašareni, ko može da odbije", piše na Instagram stranici recepti_za_srecu sa koje smo preuzeli recept.

Sastojci: 300 g pilećeg fiea, 100 g praziluka, 100 g mrkve, 100 g kukuruza, 100 g graška, 70 g paprike, 70 g riže, 150 ml vode, 300 ml pilećeg bujona (1 kocka pileće supe), biber, bijeli luk u granulama, so, kašika soja sosa, peršunov list.


Priprema

1. Piletinu i povrće isjeći na kockice. Kockicu za supu pripremiti prema uputstvu.

2. Propržiti praziluk luk i meso uz miješanje pa dodati mrkvu, kukuruz, grašak i papriku. Sipati vodu, promiješati pa poklopiti i kuhati dok povrće ne omekša.

3. Dodati rižu i sipati bujon, kuhati dok riža ne nabubri. Na kraju začiniti prema ukusu i kuhati još nekoliko minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.