VIRALNA PRIČA

Amerikanka putuje na posao avionom jer joj je jeftinije od najma stana

Budi se oko četiri ujutro, a nakon nekoliko savjeta tiktokera shvatila je da joj je praktičnije našminkati se u avionu

Tiktokerica Sofija Selentano. Printscreen/TikTok

E. Ag.

4.7.2023

Tiktokerica Sofija Selentano (Sophia Celentano) objavila je video u kojem je ispričala kako putuje na posao avionom jer joj je to jeftinije nego plaćanje najma stana, piše Business Insider.

Sofija je objasnila kako jednom sedmično putuje četiri i po sata avionom iz Južne Karoline u Nju Džerzi na posao na kojem odrađuje ljetnu praksu u trajanju od 10 sedmica.

Naime, od nje se traži da jednom sedmično posao odrađuje u uredu, a Sofija na najčešće pitanje znatiželjnika odgovara kako joj je putovanje avionom zaista isplativije od opcije najma stana u Nju Džerziju te da na ovaj način uspijeva uštedjeti značajnu svotu novca.

- Nije mi djelovalo isplativo da unajmim skupocjeni stan u blizini ureda ako ondje moram biti samo osam sati u sedmici - ispričala je.

Letove plaća svojim novcem

Tiktokerica je ispričala kako izgleda dan kada putuje na posao avionom. Budi se oko četiri ujutro, a nakon nekoliko savjeta tiktokera shvatila je da joj je praktičnije našminkati se u avionu kako bi dobila još nekoliko dodatnih minuta sna.

- Vožnja do ureda traje oko 45 minuta, tako da sam stigla u 9 sati ujutro - objasnila je i u komentarima otkrila kako letove plaća svojom plaćom.

- Moje stažiranje je plaćeno i ovo putovanje na posao bila je moja odluka pa plaćam letove svojom plaćom, baš kao što bih plaću koristila za plaćanje stanarine. 

Video pregledan 1,4 miliona puta

Njen video pregledan je 1,4 miliona puta i prikupio je gotovo 130 hiljada lajkova, a tiktokeri su je u komentarima zasuli pitanjima.

- Letiš li natrag isti dan? Šta se događa ako je let otkazan ili ako kasni? Zašto jednostavno ne unajmiš stan - upitao ju je jedan tiktoker.

- Suludo mi je kako je ovo jeftinije od najma stana - komentirao je treći, a četvrti dodao: "Bio bih tako iscrpljen na tvom mjestu."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.