NEPOVJERLJIVI

Ovi horoskopski znaci kriju svoje emocije i misli kao zmija noge

S njima ćete vrlo teško uspostaviti blizak odnos, ali to nije do vas, do njih je

Ilustracija

M. Z.

29.6.2023

Često se susrećemo s ljudima koji su zatvoreni i tajanstveni. Koliko god da se trudili da uspostavimo blizak odnos, oni nam nikada neće otkriti svoje prave misli i osjećanja. I to ne treba da nas brine, nije do nas, oni su jednostavno kao školjke, teško se otvaraju i vrlo često daju bisere.

Bilo da se radi o prijateljima, članovima porodice ili partnerima, teško je razumjeti šta se stvarno događa ispod njihove površine. Oni izgledaju tajanstveno i skoro ih je nemoguće pročitati.

Evo tri horoskopska znaka koji su poznati po tome što često skrivaju svoje stvarne misli.

Škorpija

Škorpije su poznate kao jedan od najintenzivnijih horoskopskih znakova. Međutim, oni su također veoma tajanstveni i često skrivaju svoje misli i osjećanja. Iako su strastveni i emocionalni, oni ne voli pokazivati svoju ranjivost. Zbog toga će često skrivati svoje prave misli i emocije, čak i kad se osjećaju tjeskobno i nesigurno.

Škorpijom vlada Pluton, koji ima tamnu i intenzivnu energiju. Zbog toga Škorpija ima tendenciju da vjeruje da neko novi ima skrivene motive, da je dobar “samo zato“. Škorpije obično imaju mračnije misli, pa mogu vjerovati da i drugi misle isto.

Rak

Rakovi su emocionalni i empatični ljudi koji su jako vezani za svoju porodicu i bliske prijatelje. Ali upravo zbog svoje emocionalne dubine oni su često oprezni kada je riječ o izražavanju svojih stvarnih misli. Boje se da ih njihovi najbliži možda neće razumjeti, ili će ih povrijediti, stoga često biraju šutnju umjesto otvorenog izražavanja onoga šta zaista misle.

Rakovi su predstavljeni simbolom krabe, koja je poznata da iza svoje tvrde vanjštine krije svoje meko i osjetljivo srce. Ovom znaku treba izuzetno mnogo vremena da bi se nekom zaista otvorio.

Djevica

Djevice su logične i stalo im je do perfekcionizma. Upravo zbog te svoje analitičke naravi često su oprezne u izražavanju svojih misli i osjećanja. Boje se da će biti pogrešno shvaćene ili da će neko izokrenuti njihove riječi. Zbog toga često drže stvari za sebe, sve dok nisu potpuno sigurne da će njihove riječi biti shvaćene onako kako su naumile.

Djevice vole da pomažu, ali također vole biti u pravu. Ako ste zahvalni za savjet koji su vam dali i koji vam je na neki način pomogao, Djevica će to zaista cijeniti i bit će manje distancirana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.