ZATEGNUTA KOŽA

Trik koji će vam dobro doći: Njega lica ne mora uvijek da bude skupa

Njegovan izgled možete postići brzo i lako, a sastojak svako od nas ima u frižideru

Sjajna i zategnuta koža san je svake žene. Facebook

Z. K.

19.8.2024

Njega lica u kućnim uvjetima nekada najviše prija, kako zbog uštede, tako i zbog vremena, evo jednog trika koji će vam dobro doći. Sjajna i zategnuta koža san je svake žene. Zarad jedrog i lijepog izgleda pripadnice ljepšeg pola daju velike sume novca, kako na tretmane, tako i na kreme.

Brzo i lako

Dobra vijest je da njega lica ne mora uvijek da bude skupa, već svjež i njegovan izgled možete postići brzo i lako, a sastojak svako od nas ima u frižideru. Namirnica koju možete da iskoristite u svojoj beauty rutini je krastavac, a evo na koji način najefikasnije djeluje.

Krastavac podijelite na dva dijela, zaledite ga preko noći, pa će vam ujutru za razbuđivanje prijati više nego šoljica kafe. Započnite masažu lica krastavcem koja će poboljšati cirkulaciju i doprinijeti svježem izgledu. Smanjuje jutarnju nadutost, izražene pore, crvenilo i podočnjake.

Rezultati odmah vidljivi

Obraze masirate od unutra ka spolja, ne trljate naprijed-nazad. Predio oko očiju masirajte od nosa prema ušima - tu je najtanja koža, stoga pažljivo, može se javiti crvenilo, ali će brzo proći. Zaleđeni krastavac možete staviti i na kapke, koliko možete da izdržite, budući da zbog hladnoće u prvi mah može da bude neprijatno. 

Na kraju utrljajte ostatke, a nakon par minuta možete nanijeti uobičajenu hidratantnu kremu.

Ovo je jedan od omiljenih beauty trikova za njegu lica, posebno zbog činjenice da je pristupačan svačijem budžetu i da su rezultati odmah vidljivi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.