LJETO I NJEGA KOSE

Ljeti muku mučite s kosom? Evo koji su koraci u njezi ključni

Iako trendovi stalno dolaze i odlaze malo je onih koji ostave trag i zadrže se godinama poput sad već pravog beauty klasika - balayagea

Instagram

Dž. V.

9.8.2024

Tijekom ljetnih mjeseci kosa zahtijeva drugačiji način njege budući da intenzivne UV zrake i hlor mogu kosu učiniti lomljivom i suhom

Iako se trendovi stalno razvijaju, dolaze i odlaze, a malo je onih koji ostave trag i zadrže se godinama poput sad već pravog beauty klasika - balayagea.

Ova tehnika bojanja kose nastala je u pariškim salonima još 1970-ih, a danas je prvi izbor za one koji traže prirodan i osunčan izgled. Njegova privlačnost leži u svestranosti, lahkom održavanju i personalizaciji svake frizure. Ipak, održavanje ovih efektnih pramenova može biti vrlo izazovno uz djelovanje sunca i mora..

Kvalitetno nahranite kosu

Ljetne vrućine, UV zrake i sol kosu čine suhom i beživotnom, a tretmani dubinske njege vašoj će kosi vratiti vlagu i održati je mekom i sjajnom. Ovakvi tretmani pomoći će u zatvaranju kutikule vlasi i oživljavanju vlakna kose te vam dati svilenkasti i blistavi izgled. 

Zaštitite se od vanjskih utjecaja

Kosa se tijekom ljeta suočava s mnogim negativnim vanjskim utjecajima – od UV zraka do ostalih vrsta oksidativnog stresa. Smanjite dugotrajno izlaganje kose suncu nošenjem šešira ili korištenjem proizvoda za kosu s UV filterima. Također, prije toplinskog oblikovanja kose koristite sprej ili kremu za zaštitu od topline.

Koristite tretmane koji se ne ispiru

Tretmani koji se ne ispiru mogu pružiti kontinuiranu njegu i zaštitu za vaš balayage. Ovakvi tretmani lahko se nanose, a imaju razne benefite te mogu značajno utjecati na očuvanje zdravlja i izgleda vaše kose.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.