JEDNOSTAVAN SAVJET

Trik sa dva kuhinjska sastojka: Kako spriječiti da crna odjeća brzo izblijedi

Upozorava da se crna odjeća nikada ne smije stavljati u mašinu za sušenje veša

Odjevni komadi u crnoj boji blijede u drugačijim nijansama. US Weekly

D. R.

12.7.2024

Oni koji vole da nose crnu odjeću dobro znaju muke prilikom izbora odjevne kombinacije iz sopstvenog ormara. Naime, različiti odjevni komadi u crnoj boji blijede u drugačijim nijansama, pa kad se kombinuju ne izgledaju identično.

TikTokerika pod korisničkim imenom Madame Sweat, koja se i inače bavi savjetima za domaćinstvo i čišćenje otkrila je trik koji može pomoći ljubiteljima crne odjeće, prenosi net.hr.

- Ako želite da vaša odjeća ostane crna, imam jednostavan savjet za vas. Radi se o dvije prirodne stvari koje već imate u svojoj kuhinji - započela je.

Kaže da je najbolje koristiti so i sirće. "Stavite četvrtinu šoljice u bubanj s deterdžentom. Pomaže u vezivanju boje, ili možete upotrijebiti so. Trebat će vam pola šoljice soli, stavite ga na svoju crnu odjeću. I zapamtite da je temperatura vode ključna - perite ga u hladnoj vodi, a mašinu za veš stavite na program za brzo pranje", nastavila je.

Kada je riječ o sušenju, Mary upozorava da se crna odjeća nikada ne smije stavljati u mašinu za sušenje veša. 

- Morate nabaviti stalak za sušenje. Nemojte ga stavljati napolje. Ostavite ga u svom toaletu ili ili na nekom drugom mjestu u kući kako bi se osušilo - zaključila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.