KAO IZ HOROR FILMA

Mladi par kupio kuću, ali ono što su u njoj pronašli potpuno ih je šokiralo

Njihov video, podijeljen na TikToku, postao je viralan s više od 8,2 miliona pregleda i više od 357 hiljada lajkova

Otkrili bunar star 126 godina. TikTok

E. Ag.

prije 4 sata 4 minute

Na TikToku je objavljen nevjerovatan video u kojem vlasnici kuće otkrivaju 126 godina star bunar ispod poda svoje kuhinje, dubok više od 6 metara. Ema Harison (Emma Harrison, 28) i Ris Štajner (Rhys Stainer, 27) iz Malvern Hilsa, Vorkesteršir, renovirali su kuhinju kad su naišli na ovo šokantno otkriće.

Nakon što su se uselili, par je prvo otvorio poklopac bunara i izmjerio dubinu pomoću konca i šalice. Sada obnavljaju bunar stavljanjem staklenog poklopca kako bi istaknuli njegovu viktorijansku arhitekturu.

Kuća datira iz 1897. godine, pa pretpostavljaju da je bunar izgrađen u isto vrijeme kao izvor vode za domaćinstvo. Njihov video, podijeljen na TikToku, postao je viralan s više od 8,2 miliona pregleda i više od 357 hiljada lajkova.

@victoriahouseinthehills Investigating the well under our kitchen floor 💧 #renovation #victorianhome #victorianrenovation #victorianrenovationuk #DIY #hiddengem #quirkyhouse #welltok #waterwell ♬ A Day in My Life - Soft boy

- Obožavamo nekretnine iz tog razdoblja, a ovo je bilo predivno otkriće - rekla je Ema. Nažalost, bunar su zatvorili prethodni vlasnici, ali par je otkrio kako podna daska još može otkriti taj stari dio kuće.

Bunar je i dalje funkcionalan te je zimi i jeseni pun, dok se tokom ljeta vodostaj ipak spusti. Iako nisu još testirali vodu, Ema kaže da je bistra i čista te da joj se čini kao prirodna izvorska voda, piše Večernji.hr.

Nakon objave videa, mnogi su komentirali ovaj pronalazak, a neki su izrazili strah od otkrića. Jedna osoba je napisala: ‘Tvoj muž je hrabar stojeći iznad rupe’, dok je druga dodala: ‘Nikad ne bih ostala u kući nakon ovakvog otkrića’. Neki su dodali da ih ovo sve podsjeća na scene iz horor filmova, dok su drugi priznali kako bi se osjećali prestravljeno da su na njihovom mjestu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.