VIRALAN SAVJET

Konačno se pojavio trik koji sprečava nervozu uzrokovanu neodvojivim čepovima

Ljudi koje iritira europska direktiva koja je plastične čepove privezala za boce mogli bi imati koristi od novog trika koji se širi društvenim mrežama

Otvaranje čepa. Tik Tok

D. H.

27.8.2024

Nekada jednostavan čin otvaranja plastične flaše danas je pomalo kompliciran; čepovi se ne mogu odvojiti i to prilično iritira mnoge Europljane kojima je nametnuta ta direktiva.

No sve to nije bez razloga. Naime, svrha je umanjivanje štetnih posljedica jednog najvećih globalnih izazova današnjice - plastičnog otpada.

Kako smo nedavno pisali, procjenjuje se da svake godine u svijetu proizvedemo oko 400 milijuna tona stvari. Plastika se razgrađuje u male čestice, ali nikada u potpunosti ne nestane. Ova mikroplastika može naškoditi okolišu, zagađujući oceane i tlo, a može ući i u ljudsko tijelo (povezana je sa zdravstvenim problemima kao što su endokrini poremećaji, pa čak i rak, a pronađena je i u placenti).

Unatoč svemu, mnogi se i dalje teško navikavaju na novu mjeru pa ne nedostaje raznih savjeta i trikova kojima neki pokušavaju riješiti problem tih nesretnih čepova.

Novi trik koji stiže s Tik Toka otkriva da je ipak moguće riješiti taj izazov. Naime, čep je moguće okrenuti na drugu stranu i pritisnuti prema dolje tako da ne smeta kod ispijanja.

@sroche2 This whole time weve been doing it wrong! #pov #doingitwrongthiswholetime #newbottle #bottletop #fyp #fy #viral ♬ original sound - Dude Dad
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.