Nakon cijeđenja limunovog soka kora gotovo svaki put završi u kanti za smeće. Međutim koru od limuna možete iskoristiti za čišćenje kuhinje i kuhinjskog pribora, izradu prirodnog mirisa za dom i spreja za čišćenje i dezinfekciju radnih površina te za dekoraciju kolača.
Koricu limuna naribajte i upotrijebite u smjesi za kolače ili za dekoraciju. Ako koricu limuna ne trebate isti dan, možete je posušiti i pohraniti za kasnije. U posudu koju želite očistiti usipajte vodu i dodajte koru iscijeđenog limuna. Kuhajte na laganoj temperaturi 15 – 20 minuta. Nakon toga vaša će posuda biti čista i sjajna, a cijela kuhinja će mirisati na limun.
Daske za rezanje često su dobra podloga za razmnožavanje bakterija. Pomiješajte kašiku sode bikarbone s malo vode, nanesite pastu na dasku i izribajte je korom limuna. Kore možete prokuhati u vodi i dodati eteričnog ulja ili štapiće cimeta ako želite da vam kuća zamiriše.