ISPROBAJTE

TikTok nas je naučio kako ispravno koristiti otvarač za limenke: ''Lakše je i sigurnije''

Ovaj mali, ali moćni trik čini otvaranje limenki daleko lakšim i čišćim, dok uveliko smanjuje rizik od nezgoda

Postoji lakši način. TikTok / Screenshot

M. Z.

20.7.2023

Usred mnoštva zabavnih i korisnih informacija koje kruže TikTokom postoji trend u kojem korisnici dijele najvrjednije savjete i trikove koje su naučili u aplikaciji. 

Nove stvari

To se događa od početka 2021., ali uvijek postoje nove stvari koje se dijele pod hashtagovima kao što su #thingsilearnedontiktok i #tiktoktaughtme. 

@julie_eigenmann #tutorial #howto #hack #kitchenhack #kitchentip #waitwhat #fyp #foryoupage #learntok #learnontiktok #canopenerhack ♬ How You Like That - BLACKPINK

Videozapisi obuhvataju različite teme, poput savjeta za čišćenje kuće, prečaca za iPhone, bizarnih kućnih lijekova, trikova za rješavanje štucanja i, naravno, mnoštva kuhinjskih trikova, prenosi Simply Recipes.

Jedan od najomiljenijih i najčešće korištenih TikTok kuhinjskih trikova bio je kako pravilno koristiti otvarač za konzerve na lakši i sigurniji način. Tiktokerica Džuli Eignman (Julie Eigenmann) podijelila je ovaj trik u julu 2020. i potpuno je promijenila naš pristup otvaranju limenki.

Umjesto postavljanja otvarača za konzerve s oštricom s unutrašnje strane i okretnom ručkom s vanjske strane, okrenite ga za 90 stepeni, tako da ručka bude na vrhu. Pričvrstite oštricu i okrenite je do kraja.

Moćan trik

Zarezat će se ispod poklopca, što će rezultirati čistim rezom i zadržati cijeli poklopac pričvršćen za otvarač za konzerve, što ga čini lakim za uklanjanje bez upotrebe prstiju. Ovaj mali, ali moćni trik čini otvaranje limenki daleko lakšim i čišćim, dok uveliko smanjuje rizik od nezgoda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.