PROBLEMI

Šabanović: Tužit ćemo nadležne službe Općine Ilidža, uključujući i Vijeće

Načelnik nam je čak nudio neku drugu parcelu, jer tvrdi kako je ova na kojoj se treba graditi škola, pod zabranom, rekao je Šabanović

Gradnja stambeno-poslovnog kompleksa počela prije gradnje škole

Piše: A. TABAK

1.10.2018

Općina Ilidža po ko zna koji put prevarila je stanovnike naselja Stup 2, kazao je za “Avaz” predsjednik Mjesne zajednice Stup 2 Sabit Šabanović, naglasivši da obećanje kako će gradnja škole početi prije gradnje stambeno-poslovnog kompleksa nije ispunjeno.

Dnevni red

Ističe da su na zboru građana tražili da predsjedavajući Općinskog vijeća (OV) Ilidža uvrsti na dnevni red sjednice tačku koja se tiče gradnje škole, ali do toga nije došlo.

- Kolegij je odbio da se ova tačka uvrsti na dnevni red sjednice. Ništa nisu uradili. Dozvolili su da se grade zgrade iako gradnja nije trebala početi prije pravljenja škole. Sada bi nas htjeli prevariti i za parcelu. Načelnik nam je čak nudio neku drugu, jer tvrdi kako je ova na kojoj se treba graditi, pod zabranom – rekao je Šabanović.

Dodaje da im je načelnik htio ponuditi tri druge lokacije koje uopće nisu prihvatljive niti uvjetne za građane, ali da oni ne odustaju od svoje lokacije, koja je utvrđena Regulacionim planom “Stup Nukleus”.

Šabanović ističe da je čak u saradnji sa Savjetom uputio pismo Općinskom vijeću tražeći da se organizira posebna sjednica kako bi se moglo raspravljati o ovom problemu.


Ogorčeni mještani ne žele školu na drugoj lokaciji

Na terenu

- To se, međutim, nije desilo. Prevareni smo, i to od onog dana kad su mašine ušle na teren prije nego što je škola započeta kako je dogovoreno. Po ko zna koji put smo prevareni i tako nas varaju već 23 godine. Stoga ćemo podnijeti tužbu i tražiti odgovornost svih organa Općine Ilidža, kao i OV – rekao je Šabanović, potcrtavši da će tražiti način da zaustave gradnju zgrada.

MZ napravila ustupke

Šabanović dodaje da su na svoju štetu napravili određene ustupke prilikom usvajanja RP kako bi konačno dobili školu, ali da su ih iz Općine ponovo izigrali.

Kako bismo saznali zbog čega je Kolegij OV Ilidža odbio da se razmatra gradnja škole na Stupu 2, kontaktirali smo i predsjedavajućeg Muhameda Omerovića, ali nije odgovarao na naš poziv.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.