SARAJEVO

Održan turnir WAKO Gran pri BiH za pionire, kadete, juniore i seniore

Na turniru učestvovalo više od 530 takmičara

A. T.

26.2.2018

Tradicionalni, deseti po redu turnir WAKO Gran pri BiH za pionire, kadete, juniore i seniore, u organizaciji Kik-boksing akademije Ilidža, održan je tokom vikenda u kulturno-sportskom centru Ilidža. Podršku turniru pružila je Općina Ilidža i Ministarstvo kulture i sporta KS. Na ovom turniru učestvovalo je više od 530 takmičara iz 78 klubova, koji su doputovali iz šest zemalja.  

Kako je kazao Nermin Bašović, organizator turnira, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2003. godine i najbolji sportista BiH za 2003. godinu, "WAKO Gran pri BiH pokazao je da može biti jedan od najboljih i najmasovnijih turnira u regionu kada je riječ o kik-boksu."

- Na Ilidžu smo uspjeli dovesti osvajače medalja s evropskih i svjetskih prvenstava, kao i najbolje bh. borce, a građani su imali priliku vidjeti spektakularne borbe. Turnir je veoma značajan za promociju našeg sporta i sportista u Evropi i svijetu. Već sada od učesnika iz svih zemalja stižu nam pohvale za cjelokupnu organizaciju turnira - kazao je Bašović.

Specijalnim gostima turnira, Bahrudinu Mahmiću, bh. reprezentativcu i osvajaču zlatne medalje na SP-u za seniore u Budimpešti, i Antoniju Plazibatu, osvajaču K1 World gran pri u Japanu, dodijeljena su i specijalna priznanja.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.