PLAČE DOK TRENIRA

Snimak djevojčice izazvao haos: "Kad roditelji liječe svoje komplekse na djeci..."

Majci pratioci poručili mnogo toga

Put do uspjeha trnovit. Instagram

E. Ag.

4.6.2024

Nije tajna da mnogi roditelji žele da njihova djeca postignu više nego što su oni, pa tako često možemo da čujemo da “roditelji liječe komplekse preko svoje djece”.

Gotovo da je nepisano pravilo da, naprimjer, otac koji zbog povrede ili loše sreće nije uspio da dogura daleko u fudbalu, forsira sina da trenira na zavidnom nivou ili da majka želi da njena kćerka igra balet ili neki drugi sport jer ona iz nekog razloga nije mogla.

Međutim, forsiranje i davanje vjetra u leđa su dijametralno različite stvari i uvijek se na kraju sve slomi na djetetu. Videosnimak djevojčice koja trenira i plače izazvao je bijes kod mnogih, a majci, koja je sve vrijeme snimala, imali su mnogo toga da poruče, prenosi Žena blic.

Njena majka Petrova Ekatarena svakodnevno objavljuje videosnimke svoje kćerke koja trenira ritmičku gimnastiku. Malena je veoma uspješna u ovoj disciplini, a tome svjedoči i činjenica da je osvojila brojne medalje na takmičenjima.

Međutim, da je put do uspjeha trnovit, potvrđuje i videosnimak koji je izazvao bijes kod mnogih.

- Moja mala jaka djevojčica - napisala je majka na videu na kom se djevojčica isteže na treningu i roni suze.

- “Ovo je okrutno. Zabolio me želudac dok sam gledao”, “E, pa, ljudi moji, ovako izgleda kada roditelji liječe svoje komplekse na djeci”, “Kako možeš da budeš ponosna na ovo? Uzmi to dijete i odvedi je na sladoled, prošetaj s njom. Danas nije njen dan za treniranje”, “Ovo me tako zaboljelo. Isto sam prošla” - glasili su neki od komentara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.