ALFA TV

Alfa INFO / Dodik potvrdio: Stranke iz RS će izaći na izbore po Šmitovom zakonu

Dodik je rekao da je vladajuća koalicija saglasna da svim strankama u koaliciji sugeriše da pojedinačno donose odluke i izađu na izbore

Alfa TV

Alfa TV

21.5.2024

U večerašnjem Alfa INFO gledajte:

- Danas je donesena konačna odluka o izlasku na izbore stranaka iz RS. Predsjednik manjeg bh. entiteta i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je vladajuća koalicija saglasna da svim strankama u koaliciji sugeriše da pojedinačno donose odluke i izađu na izbore. Nakon što je visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt), nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH, u NSRS je na prijedlog Kluba zastupnika SNSD-a usvojen Izborni zakon RS.

- Trostruko ubistvo šokiralo je stanovništvo Bosne i Hercegovine kada je Mujaga Čičkušić u Tuzli ubio suprugu i svoje dvoje djece, nakon čega se bacio sa zgrade. Još više zabrinjava činjenica da je namjenski kupio sjekiru kako bi počinio ovaj zločin. Šta se dešava sa društvom i gdje smo zakazali? 

- Desetine hiljada ljudi prisustvovalo je komemoraciji i ispraćaju iranskog predsjednika Ebrahima Raisija, ministra vanjskih poslova Hosseina Amir-Abdollahiana i dužnosnika koji su stradali u padu helikoptera. Raisi će biti ukopan u četvrtak u sjeveroistočnom gradu Mashhadu. 

Ukoliko ste propustili večerašnji Alfa INFO, pogledajte video ispod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.