PREMIJERA

"S druge strane medalje": Pogledajte dokumentarni film o najvećim herojima

Desi se da zajednica zaboravi da ima svog člana, negdje daleko od svog doma, koji vodi ovu bitku

Piše: E. Ć.

17.12.2021

Za kraj ove godine Udruženje "Srce za djecu" donosi jednu drugačiju priču, a ipak zajedničku mnogim tugujućim roditeljima. Donosi priču o tome kako je biti s druge strane. 

Ovo je priča o herojskim poduhvatima tugujućih roditelja i porodica.

Bolest cijele zajednice, a ne uže porodice

Mnogo se priča o problemima djece koja se liječe, o bolesti koja je nekad i neizvjesna. Nažalost dok traje liječenje dese se i određeni problemi.

Desi se da zajednica zaboravi da ima svog člana, negdje daleko od svog doma, koji vodi ovu bitku. 

Film je nastao u režiji Aide Kauković, dok je Tanja Kisić glavni akter filma, ali nije to samo priča o Tanjinom gubitku, nego i jedna vrsta edukacije, da naučimo sve što trebamo da znamo kako da se postavimo, jer Tanja vrlo otvoreno i jasno daje upute kako da se postavite prema roditelju koji je izgubio dijete. 

- Velika je ovo stvar za našu voljenu djecu, za sve nas tugujuće roditelje. Pustili smo glas i nadam se da će priča doprijeti do onih kojima je potrebna. Poslali smo poruku čiji cilj je da pomiluje ranjena srca i otvori srca onih koji trebaju da budu podrška. A trebalo je snage za ovo, baš je trebalo - kaže nam Tanja Kisić



Puno više pažnje

Ovoj temi treba pokloniti puno više pažnje bez obzira na njenu težinu. Dužnost svih nas je da se informiramo kako bismo sutra bili bolji sugrađani roditeljima, koji nose najveći teret ovog svijeta – gubitak svog djeteta.

U nastavku pogledajte dokumentarni film "S druge strane medalje".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.