DIREKTAN PRIJENOS

Vuković: Klub Srba prestaje biti klub SNSD-a, SNSD nema više mogućnost zaustavljanja odluka

Ovo emisiju uređuje novinarka Alfa televizije Amina Bešo

Nenad Vuković. ALFA TV

Avaz.ba

5.8.2024

Delegat u Domu narodu PSBiH Nenad Vuković (PDP) gost je nove emisije nove sezone emisije Crvena olovka.

Ovo emisiju uređuje novinarka Alfa televizije Amina Bešo.

U direktnom prijenosu ste mogli pratiti najzanimljivije izjave iz intervjua. 

39' - SDA je izvukla najdeblji kraj oko Reformske agende, znamo da je i SNSD imao utjecaj da se ne dobije 70 miliona. Ova vlast ima za sve trgovački pristup "ako ti meni ovo - ja tebi ono".

35' - Priča o pucanju PDP-a po šavovima traje 15 godina. U nas postoji jedna demokratska atmosfera i ne moraju svi biti poslušnici predsjednika partije. Na taj način su i neki mogli postati glavne ličnosti.

31' - Niz je okolnosti koje su dovele na trenutno stanje u opoziciji. Dugi boravak u opoziciji stvara nervozu. Ostaje nam da poslije lokalnih izbora pređemo u razgovore oko učešća na izborima 2026. godine, kada je najbitnija politička utakmica.

26' - Naša metod rada u vlasti ne bi bio ucjenjivački. Vidim da Izetbegović često govori da nisu trebali delegata SNSD-u.

23' - PDP je najproevropskija partija koja dolazi u institucije BiH iz RS. Od Ivanića do Borenovića i brojnih funkcionera i svi imaju istu agendu.

19' - Nema mjesta simbiozi sa SNSD-a. Borenović je pojasnio zbog čega nije glasao za smjenu Nešiću, a to je obrazloženje smjene koje je dostavljeno parlamentarcima.

16' - Trojka je govorila da će se Dodik ponašati drugačije nego ranije, da je to novi Dodik. Zezao sam se da je ovo koalicija "dobre atmosfere.

12' - Promijenit će se prilike u narednom periodu. Klub srpskog naroda više neće biti Klub SNSD-a.

8' - Delegat ću postati na prvoj narednoj sjednici. Nesporno je da nam je napravljena politička šteta.

4' - SNSD pokušava održati svoju priču da je opozicija u dosluhu s centrima moći, uglavnom međunarodnim i CIK-om. To je politički narativ SNSD-a. Razočaran sam da Kovačević na taj način se drzne i komentariše moj status u Domu naroda, iako sam izabran na isti način kao i oni. 

2' - Odluku da ja budem delegat u Domu naroda PSBiH je donijela NSRS. Mi smo morali dokazivati sudski da nam je jedan glas nelegalno otet. Istjerali smo pravdu nakon godinu dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.