BEZ ZATVORA

Nova bizarna presuda: Čovjek spolno zlostavljao dijete u parku, pa dobio godinu uslovno

Muškarac ga je dodirivao, govorio mu je o spolnom činu te mu ga je i nudio

unsplash

D. H. / Index.hr

8.7.2024

 Muškarac (49) ovih je dana na Općinskim sudu u Bjelovaru osuđen na jednogodišnju uslovnu zatvorsku kaznu zbog kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, piše Bjelovar live.

Uznemirujući detalji

Kako stoji u presudi, optuženi je 28. juna 2022. godine u parku preko puta škole prišao jednom muškom maloljetnom djetetu, sjeo pored njega na klupu te mu počeo pričati o seksu. Nakon toga je ruku stavio na dječakovo međunožje, počeo ga dirati oko noge i oko spolovila te upitao hoće li da mu ga stavi.

Optuženi je tokom suđenja odlučio šutjeti. Samo je kazao da se ne osjeća krivim, tako da obranu nije želio iznositi.

Traumatično iskustvo

Dijete je na sudu ispričalo svoje traumatično iskustvo iz parka. Muškarac ga je dodirivao, govorio mu je o spolnom činu te mu ga je i nudio. Dječak je nakon tih pitanja šutke sjeo na bicikl te se s prijateljem udaljio iz parka. U šoku, dječak je ubrzo nazvao majku i sve joj ispričao. Naravno, o svemu je brzo obaviještena i policija.

Optuženog je prepoznao i dječakov prijatelj.

Optuženom je izrečen rok kušnje od tri godine, što je period u kojem ne smije počiniti novo kazneno djelo, inače odmah ide u zatvor. Izrečena mu je i sigurnosna mjera liječenja od alkohola, koju mora izvršiti u roku od dvije godine, a kako je presuda nepravomoćna, ima pravo na žalbu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.