DANAS SAOPĆIO

V.d. direktora Uprave policije Crne Gore podnio ostavku

Kazao je da je to uradio kako bi omogućio Vladi da riješi situaciju nastalu nakon što je Upravni sud donio odluku da na poziciju vrati Zorana Brđanina

Aleksandar Radović. Saša Matić/Vlada Crne Gore

N. Aj.

prije 2 dana

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore Aleksandar Radović saopćio je danas da je podnio ostavku na tu funkciju.

On je na press konferenciji Uprave policije i Višeg državnog tužilaštva kazao da je to uradio kako bi omogućio Vladi da riješi situaciju nastalu nakon što je Upravni sud donio odluku da na tu poziciju vrati Zorana Brđanina, prenose Vijesti.me.

On je na konferenciji, upitan da prokomentira presudu Upravnog suda, po kojoj je Zoran Brđanin protivpravno razriješen sa mjesta direktora policije, rekao da je presuda obavezujuća.

- Presuda suda je obavezujuća i ja sam uvijek bio za poštovanje sudskih odluka - naveo je Radović.

Radović je kazao da mora postojati predlog ministra unutrašnjih poslova da bi on bio razriješen s mjesta v.d. direktora policije.

- Takav prijedlog nije podnesen. Ja sam, da bih olakšao funkcionisanje Uprave policije, ne želeći da otežavam stanje, podnio ostavku premijeru i ministru - rekao je Radović.

On je kazao da ne želi da se bori za fotelju.

Upravni sud je 25. juna treći put usvojio tužbu bivšeg direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

U rješenju Upravnog suda piše da je rješenjem Vlade Crne Gore od 3. marta, dužnosti direktora Uprave policije razriješen Brđanin, prije isteka vremena na koje je postavljen, nakon što je ministar unutrašnjih poslova podnio prijedlog za njegovo razrješenje.

Vlada je u martu većinom glasova izabrala Radovića za v.d. direktora Uprave policije na predlog premijera Milojka Spajića.

On je predložio Radovića na tu funkciju, iako to nije bila tačka dnevnog reda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.