UNIŠTENO 15 NJIH

Na zagrebačkom groblju vandali otvarali grobnice pajserima: Tražili dragocjenosti

Policija je obavila uviđaj, a o svemu su obaviješteni i vlasnici grobnica

Groblje Miroševac u Zagrebu. Robert Anic/PIXSELL

N. H.

29.5.2024

Zasad nepoznati vandali oštetili su u ponedjeljak 15 grobnica u sjevernom dijelu groblja Miroševac, piše "Jutarnji list".

Policija je obavila uviđaj, a o svemu su obaviješteni i vlasnici grobnica. O svemu se vodi istraga, a kako Jutarnji nezvanično saznaje, neke su grobnice vandali otvarali tragajući za dragocjenostima pokojnika. 

- Gospođa koja ima porodičnu grobnicu rekla mi je da je oštećena grobnica u kojoj je prije 30 godina pokopan njen otac. Prema oštećenjima izgledalo je kao da je neko otvarao grobnice pajserom. Više sam se prepala da neko u grobnicu nije ubacio tijelo. Jer, nisu mogli da ukradu ništa osim vjenčanog prstena s pokojnika, ispričala mi je ta gospođa - kaže prodavačica cvijeća na groblju Miroševac.

Iz PU Zagrebačke su o oštećenim grobnicama na Miroševcu kazali da je nepoznati počinitelj oštetio ukupno 15 grobnica, te da su odmah po dobijenoj informaciji, utvrđeni i kontaktirani vlasnici. 

- Potvrđeno je i utvrđeno da su nadgrobne ploče pomijerane i oštećene, pa se nastavlja istraga - odgovorili su iz PU Zagrebačke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.