GLASALO 13 MINISTARA

Vlada Crne Gore: Bez kvalifikovane većine za Temeljni ugovor sa SPC

Za usvajanje ovog dokumenta potrebna je kvalifikovana većina tj. najmanje 14 glasova

Sa današnje sjednice Vlade Crne Gore. Screenshot

E. Ć. / CDM

8.7.2022

Vlada Crne Gore je usvojila Prijedlog usaglašenog teksta Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC), saopćeno iz Vlade Crne Gore. Ugovor sa SPC "usvojen" bez kvalifikovane većine

Podsjetimo, na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore za Ugovor sa SPC od prisutnih 18 ministara 13 je glasalo za uključujući premijera Dritana Abazovića, a pet je izdvojilo mišljenje. 

Sjednici nisu prisustvovali ministrica evropskih integracija Jovana Marović, ministrica kulture i medija Maša Valović i ministar javne uprave Maraš Dukaj. Za usvajanje ovog dokumenta potrebna je kvalifikovana većina tj. najmanje 14 glasova, navodi CDM.

Nakon što su ministri iz SDP-a ukazali da nema kvalifikovane većine premijer Abazović je saopćio da će se o ugovoru glasati na nekoj od narednih sjednica Vlade ili ektronski.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović je htio da se broje glasovi prisutnih pa da se kvalifikovana većina broji od glasova prisutnih. Na to je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić rekao ne postoji kvalifikkvana većina od prisutnih, već je kvalifikovana većina je od svih.


Podsjetimo, sinoć su u Podgorici ispred zgrade Vlade Crne Gore održani protesti. Građani su iskazali svoje nezadovoljstvo i protestni skup završili s porukom: "Svi koji budu glasali završit će u zatvoru zbog veleizdaje".


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.