Restoran “Al Dente” u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici u ponudi ima pizzu s tartufima koja trenutno nosi titulu najskuplje pizze u glavnom gradu Hrvatske.
Iz restorana su objasnili po čemu je pizza posebna.
HRAVATSKA
Iz restorana su objasnili po čemu je pizza posebna
Najskuplja pizza u Zagrebu. Tomislav Miletic/PIXSELL
Restoran “Al Dente” u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici u ponudi ima pizzu s tartufima koja trenutno nosi titulu najskuplje pizze u glavnom gradu Hrvatske.
Iz restorana su objasnili po čemu je pizza posebna.
tijesto za canotto vrste pizza. Tomislav Miletic/PIXSELL
- Tijesto stoji preko 48 sati, fermentira se… Napravi se pire od batata s tartufima, poslije toga je zapečemo, završavamo s kozjim sirom s tartufima, grana padanom i svježim tartufom koji dodamo na pizzu pred gostom - objasnio je Enes Hrnjić, voditelj pizza pulta u “Al Denteu”.
Pojasnio je i da je tijesto koje rade u restoranu tijesto za canotto vrste pizza.
Takvo tijesto je u unutrašnjosti vrlo tanko, a rubovi su napuhnuti.
Cijena pizze s tartufima je 225 kuna ili oko 67 KM.
- Trudimo se ponuditi nešto što naši gosti još nisu imali priliku probati - poručuju iz “Al Dentea” te naglašavaju da su se tom idejom vodili imajući na umu sva jela koja nude gostima.