Nakon 26 godina poslovanja, restoran s Mišelinovom zvjezdicom u Belfastu, u Sjevernoj Irskoj, zatvara se jer su troškovi postali preskupi - i za goste i za vlasnike restorana.
"Deanes EIPIC", vodeći fine dining restoran koji je pokrenuo sjevernoirski kuhar Majkl Din (Michael Deane) 1990-ih, osvojio je svoju prvu Mišelinovu zvjezdicu u roku od godinu dana od otvaranja kao Deanes 1997. godine, piše Index.hr.
Međutim, krajem godine je kompanija koja je u vlasništvu objavila da će se Deanes EIPIC uskoro zatvoriti zbog povećane osjetljivosti kupaca na cijene i utjecaja Covida, Brexita i krize troškova života. Planirano je ponovno pokretanje s novim fokusom na "vrijednost za novac", kažu.
Degustacijski jelovnici u EIPIC-u koštali su po 100 funti (116 eura), što nije puno za restoran u tom rangu, ali, kao mali grad, Belfast nema protok poput Londona ili Pariza.