VIŠE PRIJAVA

Građanima bili sumnjivi: Policija uhapsila dvojicu Zeničana i Sarajliju u Mostaru

Pronađeni oružje, maske, potkape, ometač signala, alat pogodan za krađe

Oduzeti predmeti. MUP HNK

Meliha Smajkic

prije 2 dana

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su uhapsili tri osobe, dvije iz Zenice te jednu iz Sarajeva.

Kako su naveli iz MUP-a HNK, tokom proteklih dana im se obratio određeni broj građana Mostara, tačnije iz ulice dr. Ante Starčevića, koji su prijavili sumnjivo ponašanje i kretanje njima nepoznatih osoba u toj ulici. Provjeravajući navode iz prijava građana, policijski službenici SKP MUP HNK su u periodu između 15. i 16.septembra identifikovali tri muške osobe koje su odgovarale opisu iz prijava građana i to A. A. (44) iz Zenice za kojeg je utvrđeno da su za njim raspisane dvije centralne potrage, od kojih je jedna za izdržavanje kazne zatvora, A. A. (34) također iz Zenice, te A. M. (41) iz Sarajeva.

-Sva tri lica su odranije evidentirana kao počinioci i povratnici u činjenju različitih krivičnih djela , a također su evidentirani i kontakti ovih lica sa drugim osobama sa područja Mostara i Sarajeva, a koje se tretiraju kao sigurnosno interesantna lica-naveli su iz MUP-a HNK.

Također, ovom prilikom pronađeni su stan i vozilo koje su koristile ove osobe.

-Postupajući po naredbi za pretres Općinskog suda u Mostaru policijski službenici SKP MUP-a HNK su ovom prilikom izvršili pretres stana i vozila kojeg su koristile spomenute osobe te su pronašli i privremeno oduzeli dvije automatske puške sa pripadajućim okvirima i municijom, jedan pištolj (airsoft), više potkapa, kaciga, maski za lice, rukavica, razni alati za vršenje provala, ometač signala, kao i alat za otključavanje vozila, te drugu opremu i sredstava pogodna za vršenje krivičnih djela teška krađa i slično - dodali su iz MUP-a HNK.

Naveli su i da je kod A. A. (34) prilikom kontrole i legitimisanja pronađena i privremeno oduzeta vozačka dozvola Republike Hrvatske za koju se sumnja da je krivotvorena.

Sa događajem je upoznat postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Mostar.

- Ovom prilikom želimo da se iskreno zahvalimo građanima Mostara na saradnji i pozivamo druge građane Mostara i HNK da na ovakav vid saradnje sa policijom, a sve u cilju zaštite života i imovine građana Mostara i HNK - poručili su iz MUP-a HNK. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.