RANIJE JOJ PRIJETIO

Uhapšen Miljan Bošković: Nožem ubio bivšu suprugu u Podgorici

Svemu je prethodio verbalni sukob

S lica mjesta. Boris Pejović / Vijesti.me

S. S.

21.8.2024

Podgoričanin Miljan Bošković (37) uhapšen je zbog sumnje da je danas, u podgoričkom naselju Masline, ubio bivšu suprugu Biljanu Pavićević (33).

Nakon verbalnog sukoba, Bošković joj je nožem nanio smrtnonosne povrede, a potom pobjegao. Policajci su ga slobode lišili ubrzo nakon zločina koji se, prema njihovim informacijama, dogodio u Ulici Tripa Kokolja, oko 15.20 sati.

Ubijena tridesettrogodišnjakinja 1. avgusta prijavila je policiji da joj bivši suprug prijeti, ali je Bošković tada prekršajno kažnjen, saopštili su zvanično iz Uprave policije.

- Policijski službenici su tada, odmah po zaprimljenoj prijavi, preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti te ovo lice doveli u službene prostorije, od njega prikupili obavještenja i sa događajem upoznali tužioca koji se izjasnio da se u radnjama ovog lica ne stiču elementi krivičnog djela. Protiv njega su policijski službenici tada podnijeli prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz člana 36 Zakona o zaštiti od nasilja u porodici i on je lišen slobode - kazali su iz Uprave policije.

Istakli su da su tog dana policijski službenici izvršili i pretres stana i drugih prostorija koje Bošković koristi u naselju Konik, kojom prilikom nisu pronađeni predmeti i tragovi koji potiču iz krivičnog djela.

- Nakon privoda ovog lica kod sudije za prekršaje izrečena mu je zaštitna mjera zabrane približavanja oštećenoj na udaljenosti manjoj od 50 metara koju je danas prekršio i počinio navedeno krivično djelo. Osim ove prijave, u prethodnom periodu oštećena osumnjičenog nije prijavljivala policiji, odnosno, nema registrovanih krivičnih djela iz člana 220 Krivičnog zakonika Crne Gore – nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici počinjenih na njenu štetu - objašnjeno je iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.