SANSKI MOST

Mještani u šoku nakon krvoprolića u školi: Nemam riječi kojima bih opisao ovo što se desilo, ubica je bio povučen

Poznavao sam ih sve, teška tragedija za sve nas, kaže jedan mještanin

S lica mjesta. Avaz

S. S.

21.8.2024

Mehemed Vukalić iz Sanskog Mosta ubio je danas hicima iz automatske puške direktora Gimnazije Nijaza Halilovića, profesorku engleskog Gordanu Midžan i sekretaricu škole Nisvetu Kljunić. Zločin se dogodio oko 10.15. Vukalić je naoružan došao u školu i ciljano je tražio žrtve, u koje je ispalio više hitaca iz automatske puške.

Ispred Gimnazije u Sanskom Mostu mještani su s tugom i nevjericom posmatrali školu u kojoj se desio nezapamćeni zločin.

– Poznavao sam ih sve, teška tragedija za sve nas. Nemam riječi kojima bih opisao ovo što se desilo – prokomentarisao je jedan mještanin Sanskog Mosta.

Ispred škole je i dalje je veliki broj policijskih snaga.

– Poznavao sam direktora, vrlo uspješno je obavljao poslove u školi. Domara poznajem iz viđenja, danas sam čuo da je imao disciplinski postupak. Domar je ciljano išao, tražio je direktora, sekretaricu u školi i još neke ljude koji su trebali danas da imaju komisiju, koja je vjerovatno bila vezana za njegov slučaj. Kako sam čuo, on je bio nezadovoljan statusom u školi, ranije je imao neke disciplinske postupke, a situacija je danas kulminirala – rekao je mještanin Sanskog mosta za Srpskuinfo sa tugom u glasu.

Kako su saznali od prisutnih, Vukalić je bio miran i povučen i navodno se ranije žalio lokalnim novinarima na mobing koji proživljava od zaposlenih radnika u školi.

Sumnja se da je motiv ubistva disciplinski postupak koji se vodio protiv njega zbog neizvršavanja redovnih obaveza na poziciji na kojoj je bio zaposlen. On se, navodno, nije redovno odazivao na svoje radne zadatke, niti je radno vrijeme provodio na svom radnom mjestu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.