LIKVIDIRANI FATON HAJRIZI

Ubica policajca je satima pješačio do skrovišta: "Nosio je kožnu jaknu preko ruke, vjerovatno je u toj ruci držao pištolj"

Hajrizi je pretrčavao ulicu kada je naišlo policijsko vozilo na koje je zapucao

Faton Hajrizi. Dijana Bogosav, Društvene mreže / Ringier

S. S.

20.7.2024

Faton Hajrizi je poslije ubistva policajca Nikolu Krsmanovića (34) i ranjavanja njegovog kolege Vjekoslava Ilića (50) pobjegao i krio se u napuštenoj fabrici koja je udaljena 11,4 kilometra od mjesta zločina, a gdje je otkriven i likvidiran poslije otvaranja vatre na policiju.

Njemu je bio potrebno 2 sata i 44 minuta da stigne do svog skrovišta, gdje se krio do jutra, kada je krenuo navodno tražeći put za bjekstvo.

"Nešto se dešava"

– Moj sin je preksinoć uočio da se nešto dešava. Psi su lajali, ali on nije pucao. Vjerovatno da ga ne bi čuli. Pitao je mog djevera kojim putem može u banju. Nije znao srpski. Shvatili smo samo “hvala” i “Montenegro”. Poslije smo shvatili šta nas je pitao. Nosio je kožnu jaknu preko ruke. Vjerovatno je u toj ruci držao pištolj. Išao je nizbrdo, ka mjestu na kojem je napao policiju i gdje je upucan – rekla je za Blic mještanka.

Hajrizi je pretrčavao ulicu kada je naišlo policijsko vozilo na koje je zapucao. Brzom reakcijom policajaca koji su bili u patroli Faton Hajrizi je ranjen.

– Policajac ga je tada ranio i Hajrizi je počeo da šepa. Pokušao je da pobjegne tako što je nastavio da puca, međutim, on je ubrzo potom neutralisan – kaže izvor Blica upoznat sa istragom. Prema saznanjima, on je odbijao da se preda i u policajce koji su ga hapsili je ispalio veliki broj hitaca.

Tražit će se izručenje

U međuvremenu je otkriveno iz kojeg pištolja je Faton Hajrizi pucao na policiju.

Podsjetimo, ministar policije Srbije Ivica Dačić izjavio je na mjestu gdje je likvidiran ubica policajca Faton Hajrizi da će tražiti Njemačkoj da izruči Artana Hajrizija, brata Albanca koji je pucao u Loznici.

- Fatonov brat je lagao da mu je ovaj ukrao dokumente. On mu ih je poslao u Srbiju - rekao je Dačić. 

Ubica policajca Faton Hajrizi likvidiran je u blizini napuštene fabrike nedaleko od mjesta gdje je 36 sati ranje ubio policajca Nikolu Krsmanovića (34) i ranio Vjekoslava Ilića (50). On je odbijao da se preda i u policajce koji su ga hapsili je ispalio veliki broj hitaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.