IMA DIJABETES

Video / Policija brutalno hapsi poljoprivrednika u Odžaku

Riječ je o parcelama državnog poljoprivrednog zemljišta oko kojih traje višegodišnji spor lokalnih proizvođača i kompanije "Poljoprivrednik"

Hapšenje u Odžaku. Agroklub

S. S.

prije 2 dana

Dramatično je jutros bilo u Odžaku gdje su u posjed, na kojem su poljoprivrednici Udruženja "Žito" jesenas zasijali usjeve, ušle mašine i počele vršiti tanjiranje. Riječ je o parcelama državnog poljoprivrednog zemljišta oko kojih traje višegodišnji spor lokalnih proizvođača i kompanije "Poljoprivrednik", piše Agroklub.

Žetva je završena nedavno, poljoprivrednici kažu kako "imaju papir", odnosno "sudsku zaštitu posjeda da niko tu ne može ući".

- Oni su jutros ušli mašinama u naš posjed. Mi smo se okupili tu preko ceste i zvali policiju. Oni su došli i rekli da njih neće voditi, nego su nas počeli popisivati - kaže Snježana Kopačević, članica Udruženja "Žito".

Jedan od poljoprivrednika je, kako dodaje, pitao policajca zašto ga zapisuju, tada je nastao haos, uhapsili su ga i odveli.

- Čovjeku je pozlilo, šećeraš je, ležao je u kanalu, prvo su ga u hitnu morali voziti - dodaje Snježana.

Inače, do okončanja sudskog spora zemljište ni jedna strana ne bi smjela koristiti. Dramatične scene u Odžaku poljoprivrednici su zabilježili mobilnim telefonima te ustupili Agroklubu. Na snimcima se čuje kako prisutni osporavaju postupak policije i govore im da ih sve odvedu, no policijski službenici se nisu osvrtali na njih i na pomalo brutalan način su izvršili privođenje. Naime više policajaca je stavljalo lisice na ruke muškarca koji leži na travi, pri tome je jedan od policajaca sjeo na njega, a drugi ga držao za vrat. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.