SASLUŠAO GA SUDIJA

Osumnjičeni Marko Pjanović izručen Srbiji: Očekuje se ekstradicija Azre Šabanović zbog pomaganja u ubistvu Eskobara

Međutim, umjesto njih na pumpu su došle ubice Luka V. (35) i Stefan Z. (28) i sa sedam hitaca usmrtili Eskobara 9. marta

Marko Pjanović i Azra Šabanović. Facebook

A. O. / Kurir.rs

6.7.2023

Osumnjičeni za pomaganje u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara, Marko Pjanović izručen je prošle noći iz BiH, a protiv njega se se vodi istraga za "pomaganje u teškom ubistvu".

Njega je saslušao sudija za prethodni postupak u zakonskom roku od 24 sata, prenosi "Kurir.rs".

Pjanović se sada nalazi u pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora, a očekuje se da će ga saslušati zamenik javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, na okolnosti naredbe o provođenju istrage.

Ekstradicija pomagačice

Uskoro se očekuje ekstradicija Azre Šabanović, koja je također osumnjičena za pomaganje, a nalazi se u BiH, piše "Blic".

Podsjetimo, Azra se sumnjiči da je zajedno s Markom Pijanovićem dan prije ubistva Ranka Radoševića Eskobara bila na njegovom auto placu, gdje su se predstavili kao kupci automobila i s njim se dogovorili da se sutradan u 11 sati nađu na pumpi u Rušnju, gdje će mu dati novac, a on njima vozilo. Pjanović slovi za vođu navijača Partizana iz Brčkog.

Međutim, umjesto njih na pumpu su došle ubice Luka V. (35) i Stefan Z. (28) i sa sedam hitaca usmrtili Eskobara, 9. marta.

Bio vođa klana

Eskobar je poznato ime u podzemlju, a za njega se čulo i nakon hapšenja klana Belivuk, kada je kod pripadnika grupe pronađeno vozilo na Radoševićevo ime.

Ubijeni Radošević slovi za vođu takozvanog nikšićkog klana, usko povezanog sa škaljarskim klanom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.