UHAPŠENI ZBOG KRAĐA

Adnanu Kahrimanu i Arminu Husiću određen jednomjesečni pritvor

Adnan Kahriman više puta je privođen s Anelom Sejfovićem

Kantonalni sud u Sarajevu. Avaz

A. O.

5.7.2023

Adnanu Kahrimanu i Arminu Husiću koji su uhapšeni u akciji "Porto" Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor, saznaje portal "Avaza".

Oni su jučer predati u nadležnost Tužilaštva KS, a sumnjiče se za razbojništvo i tešku krađu. Kahriman i Husić su od ranije poznati policiji.

Podsjetimo, Amar Bašić, koji je pucao na policiju, i dalje je u bjekstvu. On je, osim za razbojništvo i tešku krađu, osumnjičen i za napad na službenu osobu.

Adnan Kahriman više puta je privođen s Anelom Sejfovićem.



Amar Bašić. Avaz

Podsjetimo, prije dva dana su izvršeni pretresi na više lokacija, te su pronađeni i izuzeti predmeti za koje postoji osnov sumnje da potječu iz izvršenja krivičnih djela, kao i vatreno oružje, a tada su uhapšeni Adnan Kahriman i Armin Husić.

Prilikom pokušaja lišenja slobode trećeg lica, u ulici Alibega Firdusa, u općini Novi Grad, 35-godišnjeg muškarca Amara Bašića, isti je napao ovlaštena službena lica smrtonosnom silom, kojom prilikom su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, radi zaštite života, upotrijebili vatreno oružje, u skladu sa zakonskim propisima. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.