VLAOVIĆ UPUCAN U POTILJAK

Kriminalist tvrdi: Ubistvo na Zrću je djelo plaćenog ubice, to pokazuje detalj sa snimke

Trenutno nema potvrde da je Duško Tanasković, osumnjičeni za ubistvo, povezan s Kavačkim klanom, rivalskim klanom "škaljarima", o čijim likvidacijama su izvještavali mediji u regiji

Hrvatska policija sumnja na to kako ovo ubistvo ima mafijašku pozadinu. Index.hr

E. Ć.

26.8.2022

Sve više stvari navodi na to da je jučerašnje ubistvo na Zrću, u Hrvatskoj, zapravo bila mafijaška likvidacija. U prilog tome idu informacije o ubijenom Goranu Vlaoviću, koji je navodno pripadnik Škaljarskog klana, kao i način na koji je ubijen - metkom u potiljak.

Trenutno nema potvrde da je Duško Tanasković, osumnjičeni za ubistvo, povezan s Kavačkim klanom, rivalskim klanom "škaljarima", o čijim likvidacijama su izvještavali mediji u regiji.

Hrvatska policija sumnja na to kako ovo ubistvo ima mafijašku pozadinu. Zanimljivo je i to da se na snimku nadzorne kamere vidi bica koji se vraća na mjesto događaja. 

Osumnjičeni prilazi Vlaoviću, s leđa mu puca u potiljak i onda bježi. Ubrzo se vraća, prolazi pored Vlaovića i onda ponovo bježi. Kriminalist iz Srbije Dobrivoje Radovnaović zbog toga smatra da je ubistvo izvršio plaćeni ubica.

Jedino se oni vraćaju da provjere je li meta mrtva. To se na snimci i jasno vidi. Muškarac bježi tek onog trenutka kada je siguran da je posao dobro obavljen - rekao je Radovanović za "Telegraf.rs", te dodao kako je ubica pratio žrtvu i čekao pravi trenutak za likvidaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.