AKCIJA "OMERTA"

Pripadnici FUP-a uhapsili jednu osobu zbog lihvarstva

Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, davalo zajmove uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi

A. O.

27.5.2022

Akcija hapšenja - Avaz
Akcija "Omerta" - Avaz
Pronađeni mobilni telefoni - Avaz
Pronađeno oružje - Avaz
Uhapšena jedna osoba - Avaz

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Bosansko-podrinjskog kantona su realizovali o-taktičku akciju „Omerta“ zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Lihvarstvo“.perativno

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Goraždu, policijski službenici Federalne uprave policije su nakon primopredaje označenog uhapsili osobu inicijala B.H. (1972) iz Goražda. 


Nesrazmjerna imovinska korist

Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine na više lokacija u Bosansko-podrinjskom kantonu koje ova osoba koristi, kojom prilikom je pronađena veća količina novca, pištolj, puška, veća količina municije, sim kartice, mobilni telefonski aparati, dvije vage za precizno vaganje, radio stanica, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Osoba je od ranije poznato pravosudnim organima.

Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, davalo zajmove uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi.


Operativne aktivnosti

Uhapšena osoba će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Bosansko-podrinjskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Operativne aktivnosti provedene su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.