ODBIJEN PRIJEDLOG TUŽIOCA

Muškarac uhapšen zbog "prijetnji" ministru Nešiću pušten na slobodu

Osumnjičenom Vladimiru Stanimirioviću određena je mjera zabrane sastajanja sa određenim licima

Facebook

M. Aš.

26.8.2024

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom u predmetu Vladimir Stanimirović , Sud Bosne i Hercegovine je subotu donio rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužilaštva BiH.

Ova informacija potvrđena je za portal "Avaza" iz Suda BiH.

 - Osumnjičenom Vladimiru Stanimirioviću određena je mjera zabrane sastajanja sa određenim licima. Izrečena mjera zabrane će trajati dok za njom postoji potreba, a opravdanost ove mjere će se kontrolisati svaka dva mjeseca - rečeno nam je.

Postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici SIPA-e uhapsili su prošle sedmice Stanimirovića (1986), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, a zbog prijetnji upućenih ministru sigurnosti BiH Nenadu Nešiću i poslaniku u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Stanimirović je direktor Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine. Također, Stanimirović je rukovodeći državni službenik na položaju sekretara sa posebnim zadatkom i na ovoj funkciji nalazi se od prvog juna 2022. godine.

Ranije je radio kao rukovodilac Jedinice za internu reviziju JZU Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.