REAKCIJE

Mandal: Da li je na redu Semir Efendić?

Zna Efendić najbolje šta je radio i kako je pogodovao svom političkom mentoru i glavnom finansijeru koji je ostao čvrsto s nogama u SDA

Mandal i Efendić. Avaz - Facebook

S. S.

9.8.2024

Politički analitičar i savjetnik u Vladi FBiH Fadil Mandal prokomentarisao je objavu načelnika Novog Grada Semira Efendića u kojoj je kritikovao zamjenika premijera FBiH Vojina Mijatovića.

- Je li na redu Semir? Kada mu ponestane tema, Semir Efendić vrati se svojoj osobnoj opsesiji - sijanju mržnje prema Vojinu Mijatoviću, potpredsjedniku SDP-a, zamjeniku premijera i ministru u Vladi Federacije BiH. Tako, ničim izazvan, ponovo laže o Mijatoviću i izmišlja njegove navodne izjave o generalu Mehmedu Alagiću, jeftino računajući na izuzetnu senzibilnost bošnjačke javnosti kada je rahmetli general Alagić u pitanju, s ciljem da protiv Mijatovića okrene i brojne građane Federacije BiH koji cijene njegovu principijelnost u promoviranju bosanske države i zajedništva naroda BiH, te njegovu oštru javnu osudu secesionističke i nacionalističke politike Milorada Dodika.

Naravno, opet je u pitanju Efendićev politički ćorak kojim on svako malo zabavlja i motivira šoviniste i nacionaliste svih boja, ali ta halabuka sigurno neće utišati sve glasnija pitanja u sarajevskoj čaršiji i javnosti o tome ko je sljedeći na redu poslije hapšenja i razotkrivanja teškog kriminala i korupcije Efendićevih kolega načelnika i bivših stranačkih intimusa i prijatelja iz SDA, poput Abdulaha Skake, Ibrahima Hadžibajrića, Senaida Memića ili Ibre Berila.

Zna Efendić najbolje šta je radio i kako je pogodovao svom političkom mentoru i glavnom finansijeru koji je ostao čvrsto s nogama u SDA, iako je sam Efendić, doduše nevoljko i sa suzama u očima, u međuvremenu promijenio stranački dres. A puno više od toga vjerovatno zna i SIPA - napisao je Mandal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.