U STALNOJ PRIPRAVNOSTI

Stiglo odobrenje Predsjedništva BiH: Helikopteri Oružanih snaga gase požar i u Drvaru

Zbog nesebičnog i presudnog doprinosa u borbi protiv šumskih požara, Helez je danas potpisao novčane nagrade svim članovima posada helikoptera

Ministar odbrane BiH Zukan Helez. Instagram

N. Aj.

1.8.2024

Ministar odbrane BiH Zukan Helez saopćio je da je nedavno stiglo odobrenje od Predsjedništva BiH za angažman helikoptera Oružanih snaga BiH za gašenje požara u Drvaru.

- Kao što sam to i ranije govorio, posada i helikopteri su stalnoj pripravnosti i odmah spremni budu upućeni na mjesto požara.

Ovo je već treća intervencija na kojoj su angažovani helikopteri Oružanih snaga BiH pri gašenju požara, čime pokazujemo da su OS BiH sposobne i spremne boriti se sa šumskim požarima u našoj zemlji - poručio je Helez.

Dodao je da, zbog nesebičnog i presudnog doprinosa u borbi protiv šumskih požara u našoj zemlji, danas je potpisao novčane nagrade svim članovima posada helikoptera koji su učestvovali u gašenju šumskih požara prethodnih dana.

- Nažalost, sumnjam da će ovo biti i posljednja intervencija helikoptera OS BiH u borbi protiv požara. Apelujem na sve građane naše zemlje da budemo oprezniji kad boravim u prirodi te čuvamo naše šume - istakao je Helez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.