VRIJEDNA DONACIJA

RO Merhamet Bihać dobio donaciju četiri tone pščenice od Udruženja Pozitiva

Ove godine smo odlučili da podjelimo brašno, pošto imamo više zahtjeva od naših korisnika javnih kuhinja da im se pomogne u vidu pomoći u brašnu

RO Merhamet Bihać. Fena

FENA

20.7.2024

Regionalni odbor Merhameta Bihać dobio je vrijednu donaciju od Udruženja građana Pozitiva iz Cazina. Ovo udruženje već nekoliko godina zaredom donira pšenicu za potrebe Merhametove Javne kuhinje Imarat, koja opslužuje korisnike u Bihaću i Cazinu. Ova godina je posebno plodna jer su volonteri Udruženja Pozitiva pripremili čak 4 tone pšenice za Merhamet.

Ovo je akcija koja traje unazad 7-8 godina i jako je značajna za RO Merhamet Bihać. Nekada su jedan dio brašna ustupali pekarama koje su od tog brašna pripremali kruh tokom cijele godine za potrebe javnih kuhinja, koji se dijelio uz dnevne obroke.

- Ove godine smo odlučili da podjelimo brašno, pošto imamo više zahtjeva od naših korisnika javnih kuhinja da im se pomogne u vidu pomoći u brašnu. Tako će svaki korisnik javne kuhinje Imaret u Bihaću i Cazinu dobiti po 25 kilograma domaćeg pšeničnog brašna, izjavio je Alen Prošić, direktor RO Merhamet Bihać.

Donacija Udruženja Pozitiva dolazi u ključnom trenutku, jer se Merhamet Bihać, kao i mnoge druge humanitarne organizacije, suočava sa sve većim izazovima u obezbjeđivanju osnovnih namirnica za svoje korisnike. Rastući troškovi goriva, hrane, režija i najma prostora otežavaju svakodnevni rad i održavanje javnih kuhinja.

- Povećani broj zahtjeva za pomoć u brašnu pokazuje koliko je ova donacija značajna. Zahvaljujući volonterima Udruženja Pozitiva, moći ćemo obezbijediti osnovne namirnice za naše korisnike u Bihaću i Cazinu, dodao je Prošić.

Merhametova Javna kuhinja Imarat svakodnevno pruža obroke za stotine ljudi, od kojih su mnogi stariji i nemoćni. Donacije poput ove pomažu da se održi kontinuitet u pružanju pomoći najugroženijima i istovremeno jačaju zajednički duh solidarnosti i humanosti.

Udruženje građana Pozitiva iz Cazina nastavilo je svoju misiju podrške lokalnoj zajednici, pokazujući kako se zajedničkim naporima mogu postići veliki rezultati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.