ODLUKE

Vlada Posavskog kantona dala saglasnost za nabavku udžbenika za učenike osnovnih škola

Usvojene su odluke o pristupanju i o dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje

Vlada Posavskog kantona. Fena

FENA

12.7.2024

Vlada Posavskog kantona dala je saglasnost Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta PK za provođenje postupka javne nabave roba udžbenika za učenike od 1. do 5. razreda osnovnih škola u ovom kantonu.

Procijenjena vrijednost nabave iznosi 289.600 KM bez PDV-a, priopćeno je iz Vlade PK.

Vlada je također dala saglasnosti Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta PK za provođenje postupka javne nabave usluga pripremanja i dostavljanja obroka u prvom obrazovnom periodu školske 2024./2025. godine za učenike razredne nastave od 1. do 5. razreda u osnovnim školama na području Posavskog kantona. Procijenjena vrijednost iznosi 227.000 KM bez PDV-a.

Data je saglasnost i za provođenje postupka javne nabave usluga pripremanja i dostavljanja obroka i užine u prvom obrazovnom periodu školske 2024./2025. godine za učenike u produženom boravku u Osnovnoj školi Orašje u Orašju i Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Odžaku. Procijenjena vrijednost usluga iznosi cca 63.200 KM bez PDV-a.

Usvojena je odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu unutarnjih poslova PK za provođenje postupka javne nabavke usluga održavanja softvera za analizu prometa RENATA. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 30.000 KM bez PDV-a.

Vlada je usvojila odluku o davanju saglasnosti Ministarstvu privrede, rada i prostornog uređenja PK za provedbu postupka javne nabavke usluge izrade Studije plinofikacije Posavskog kantona. Procijenjena vrijednost javne nabavke je 60.000 bez PDV-a.

Usvojena su odluke o pristupanju i o dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za elektroenergetski objekt fotonaponske elektrane „FNE 50 kW“, snage 50 kW za privredni subjekt „Peradarska farma Gagi“ Ugljara.

Donesene su odluke o pristupanju i o dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za elektroenergetski objekt fotonaponske elektrane „IRASS 1“, snage 200 kW za privredno društvo „IRASS 1“ d.o.o. Donja Mahala.

Usvojene su odluke o pristupanju i o dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za elektroenergetski objekt fotonaponske elektrane „SEPARACIJA 1“, snage 149 kW za privredno društvo „CONRAM“ d.o.o. Brčko.

Na današnjoj sjednici kantonalne vlade imenovan je tim za prevenciju i borbu protiv nasilja i drugih ugroza u obrazovanju.

Predsjednica tima bit će ministrica prosvjete, nauke, kulture i sporta PK Ana Andrić, a članovi ministar unutarnjih poslova PK Đuro Delić, ministar zdravstva i socijalne politike PK Damir Živković, direktor policije Miroslav Živković, sekretar Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta PK Marko Nedić, pomoćnik ministrice za prosvjetu, nauku i visoko obrazovanje Zorica Raguž–Osmanagić, pomoćnik ministra za zdravstvo Malik Tvic i stručni savjetnik Kantonalnog tužiteljstva Damir Sukanović.

Administrativno-tehničke poslove za potrebe tima obavljat će stručni saradnik za opće i normativno-pravne poslove u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta PK Maja Pejić, navodi se u priopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.