NEREALNA CIJENA

Bh. državljani prevareni u Zagrebu: Za dvije vožnje taksijem platili 254 eura

Cijena za ovu relaciju bi trebala iznositi između 15 i 18 eura

Zagreb. Sanjin Strukic / PIXSELL

S. S.

9.6.2024

Čitalac Vijesti.ba, identitet poznat našoj redakciji, javio nam se sa pritužbom da je bio slučaj taxi prevare ove sedmice u Zagrebu.

Jedana osoba javila se redakciji portala Vijesti.ba sa pritužbom da su dvije taksi vožnje u Zagrebu platili 254 eura.

On je za vožnju taxi prevozom, dva automobila i sa sedam članova porodice, od Kačićeve ulice do Karlovačke Sesvete, tj. dionica od 13 km, platio 127 eura po vozilu.

Da bi stvar bila jasnija, ova dionica na taxi usluzi Bolt plaća se 16,5 eura u vrijeme kada je on sa porodicom bio žrtva prevare. Jednostavnim uvidom u druge popluarne usluge autoprevoza u Zagrebu, možemo vidjeti da nema puno oscilacija sa cijenom za ovu dionicu od 13 km.

Na primjer, Uber također naplaćuje sličnu cijenu za istu relaciju, a cijene se kreću između 15 i 18 eura, zavisno od doba dana i saobraćajnih uslova.

Ovaj slučaj nije izolovan, jer su slične prijave stigle i od drugih turista koji su posjetili Zagreb. Izgleda da je praksa prevara u taxi prevozu postala učestala pojava, naročito u popularnim turističkim područjima. Prevareni putnici često prijavljuju naplaćivanje nepostojećih dodatnih taksi, kao i manipulaciju taksimetrom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.