BILA I POLICIJA

Detalji pucnjave u "Evropi": Na Faću ispaljeno 10 metaka, šest ga pogodilo, Sule i Mujke mu se prišunjali iz kuhinje restorana!

Pašić je u jednom trenutku, a što je pokazao i videonadzor ustao i počeo da se kreće prema izlazu, ali su Mehičević i Jasika nastavili i dalje pucati

Avaz

M. Aš.

2.6.2024

Amir Pašić Faćo koji je sinoć ranjen u pucnjavi u bašti hotela Evropa, zadobio je teške tjelesne povrede, saopšteno je iz MUP-a KS. No, on se danas uslikao s prijateljima u bolnici, tvrdi da je dobro i zdravo.

Pucnjava se dogodila sinoć oko 20 sati u bašti hotela Evropa, a Pašića su napale dvije naoružane osobe. On je upucan s više metaka, u glavu, noge i ruku.

Uhapšeni su M.M. (1980) i S.J. (1986) koji se terete za krivično djelo “Pokušaj ubistva”.

Prilikom pretresa kod njih su pronađena dva pištolja. Kako je „Avaz“ sinoć prvi objavio, uhapšeni su Suad Jasika i Mustafa Mehičević, zvani Sule i Mujke.

Oni su od ranije poznati organima gonjenja. U Faću su pucali dok je sjedio u bašti. Za sada se utvrđuje motiv napada.  

"Avaz" saznaje da je Sule i Mujke "iznenadili" Faću. Tačnije, oni su iz kuhinje restorana hotela, (utvrđuje se kako su ušli) došli Faći iza leđa i odmah počeli pucati. Kako je istraga pokazala, ispalili su 10 metaka, a od kojih ga je pogodilo šest.

Pašić je u jednom trenutku, a što je pokazao i videonadzor ustao i počeo da se kreće prema izlazu, ali su Mehičević i Jasika nastavili i dalje pucati. Prema nezvaničnim informacijama, Faćo je u tom trenutku navodno istrčao pred tri policajca u civilu, koji su tu zadesili, ali su napadači i dalje pucali u njegovom smjeru. 

Tužilaštvo ovaj slučaj tretira kao pokušaj ubistva. Prava je sreća da niko od građana nije pogođen, jer se napad desio u 20 sati.

Faćo bi večeras, kako saznajemo, na Tiktoku trebao "pojasniti" zašto je napadnut i ko je naredio da ga upucaju.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.