ZASTUPNICA SNSD-A

Novaković-Bursać: Nismo nikad otišli iz institucija BiH, niti se vraćamo

Ona je istakla da su predstavnici RS svoje reakcije usklađivali na način da su odustali od donošenja odluka iz dobro poznatih razloga

Novaković-Bursać: Svjesni procesa u koji su ušli. S. Spahić

S. S.

3.2.2022

Snježana Novaković-Bursać, zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, rekla je prije početka današnjeg zasjedanja Zastupničkog doma Parlamenta BiH kako "predstavnici Republike Srpske nisu nikada napustili institucije Bosne i Hercegovine.

Ona je istakla da su predstavnici RS nisu željeli prisustvovati sjednicama, niti glasati kao vid reakcije na sporne nametnute odluke.

- Niti smo mi ikada otišli, niti se sada vraćamo. Nastavljamo slijediti stavove NSRS. Na današnjoj sjednici predstavnici SNSD-a će učestvovati na način da ćemo pristupiti glasanju na tačkama dnevnog reda o davanju saglasnosti za ratifikaciju četiri sporazuma. Nećemo ulaziti u salu, nećemo učestvovati u radu jer nemamo stavove NSRS osim za ove četiri tačke - rekla je Novaković-Bursać.

- Ova praksa još nije nestala. Nametnuti zakon dio BiH pripada, drugi dio ne prihvata i pred nama su procesi kako će se riješiti to pitanje. Ono nije zaboravljeno i preko njega nije pređeno. Želim reći sitnim političkim dušama da smo mi vrlo svjesni da smo ušli u proces iz kojeg ne želimo i ne možemo izaći - dodala je ona.

Inače, Zastupnički dom ima kvorum i bez zastupnika iz RS, tako da se sjednica održava regularno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.