DVOBROJ DNEVNOG AVAZA

Svadba s političkim porukama

Vjenčanje godine bio je povod da u glavni grad Bosne i Hercegovine dođe i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan

Avaz.ba

28.8.2021

Dvobroj "Dnevnog avaza". Avaz

U dvobroju „Dnevnog avaza“, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Svadba s političkim porukama.

Udala se Jasmina, kćerka Bakira i Sebije Izetbegović, a svadbu od milion maraka, prema navodima medija u Sarajevu, platio je njen izabranik Ćamil Humačkić. To je u petak bila vijest dana. Vjenčanje godine bio je povod da u glavni grad Bosne i Hercegovine dođe i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan), i to u pratnji supruge Emine, sina Bilala i snahe Rejan (Reyyan).

Komentar je napisao Alen Bajramović: Penzionerskih 15 maraka.

Predsjednik Turske Tajip Erdoan poručio: Povećat ćemo trgovinsku razmjenu na milijardu eura. Erdoan se na pres-konferenciji, nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH, obratio novinarima te kazao kako su pričali o poslovima koji se mogu uraditi u narednom periodu.

Jozo Pavković, direktor i urednik „Večernjeg lista“: BiH je dovoljno široka za sve. Jozo Pavković, dugogodišnji direktor i glavni urednik „Večernjeg lista“, izdanje za BiH, upravo je objavio knjigu „BIH ne BIH: Pitanje je SAD(A)“, u kojoj nudi prikaz mogućih rješenja za društveno-političku situaciju u BiH.

Na stranama Globusa čitajte: Nakon stravičnih terorističkih napada na aerodromu ubrzane evakuacije iz Kabula.

Sudski vještak Ferhat Ibrak decenijama utvrđuje uzroke vatrenih stihija: Zidovi otkrivaju tajnu požara. Ono što sve laike fascinira je to na koji način se može utvrditi je li požar podmetnut ili je izazvan nepažnjom ili kvarom na elektroinstalacijama.

Mještani Prvnja istražit će i zaštititi svoje blago: Žele svijetu pokazati stećke i nišane stare stotinama godina.

Na stranama Sarajevskog kantona donosimo: Pleh s lažnom diplomom 15 godina zarađivao 2.500 KM. Provjerama koje je izvršio Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo utvrđeno je da Sakib Pleh nije završio Pravni fakultet u Podgorici. 

Teška nesreća: Poginuo vozač Mercedesa, a dvije osobe povrijeđene u kombiju.

Portugalac izazvao pometnju u Mančesteru: Ronaldov spektakularni povratak na Old Traford.

U prvoj utakmici 7. kola mirovale mreže: Veliki rivali podijelili bodove. Sarajevo je remijem s velikim rivalom iz Širokog Brijega, u prvoj utakmici 7. kola m:tel Premijer lige BiH, propustilo priliku da prvi put u ovoj sezoni bar na 23 sata preuzme lidersku poziciju.

Mustafa Kodro, pomoćni trener Veleža: Leotar nije za potcijeniti.

U "Dnevnom avazu" čitaocima poklanjamo redovni prilog "Panorama”.

Printano izdanje dvobroja "Dnevnog avaza" čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.