MOSTAR

Skokom sa Starog mosta bez aplauza obilježena godišnjica genocida u Srebrenici

Prvi put rijekom Neretvom prošao je splav u obliku cvijeta Srebrenice

Anadolija

11.7.2021

Skok bez aplauza sa Starog mosta - Avaz
Splav u Neretvi sa simbolom - Srebreničkim cvijetom - Avaz
S današnjeg obilježavanja - Avaz
Najmlađi Mostarci na obilježavanju - Avaz
Skok bez aplauza sa Starog mosta - Avaz
+1

Godišnjica genocida u Srebrenici i ove godine simbolično je, nizom programa, obilježena u Mostaru.

Započeli su sinoć bacanjem cvijeća sa Mosta Hasana Brkića i projekcijom filma "Quo vadis, Aida" na velikom platnu u Sportskom kompleksu "Sinovi Mahale".

Klub skakača u vodu Mostari i ovog puta bio je organizator skoka sa Starog mosta bez aplauza koji je simbolično izveden danas u 11 sati i 7 minuta. Iz Kluba su poručili da je skok tradicija koja traje dugo i da će to sigurno trajati dugo i u godinama koje dolaze.

- Dan je žalosti i na ovaj način ga obilježavamo, kao i svih 25 ranijih godina. To je najviše i najmanje što možemo uraditi. Osim skoka, simbolično je ka rijeci s luka Starog mosta poletjelo i cvijeće kao simbol ljubavi. Nadamo se da se ono što se desilo u Srebrenici, nikada i nikome neće ponoviti - rekao je glasnogovornik Kluba skakača Saša Oručević.

Osim skoka sa Starog mosta, mladi skakači će u čast žrtvama Srebrenice izvesti skokove sa skakaonice Duradžik, dok je na platou ispod Starog mosta izveden Srebrenički inferno. Prvi put rijekom Neretvom prošao je splav u obliku cvijeta Srebrenice koji su izradili mladi naselja Donja Mahala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.