SREBRENICA

Fejzić: Pojedinci su shvatili da je život Bošnjaka ispred svih interesa

SDA, SBB, SBiH, PDA, DF i nezavisni odbornici u nedjelju su dogovorili zajedničko političko djelovanje na predstojećim lokalnim izborima

Srebrenica: Pokazano jedinstvo o zajedničkoj listi za predstojeće izbore. Arhiv

Piše: S. Smajlović / Avaz.ba

2.6.2020

Izborom Alije Tabakovića za zajedničkog kandidata probosanskog bloka za načelnika općine Srebrenica pokazali smo jedinstvo, kazao je Hamdija Fejzić, predsjedavajući SO Srebrenica. 


Političko djelovanje

Probosanske političke partije i članovi inicijative „Moja adresa Srebrenica“, koje čine SDA, SBB, SBiH, PDA, DF i nezavisni odbornici, u nedjelju su dogovorili zajedničko političko djelovanje na predstojećim lokalnim izborima. 

Također je dogovoreno da Fejzić bude nosilac zajedničke liste ovih partija.

- Pokazali smo jedinstvo svih probosanskih partija, pokazali smo da smo, uz podršku iz Sarajeva i Banje Luke, spremni voditi lokalnu zajednicu. I spremni smo preuzeti lokalnu vlast od negatora genocida - ističe Fejzić za „Avaz“.

Fejzić: Pokazali smo jedinstvo. Arhiv

Navodi kako je već dosta vremena potrošeno u prevazilaženje međustranačkih nesporazuma.

- Usvajanjem Deklaracije za Srebrenicu sve nesuglasice su otklonjene i, što je najvažnije, sve partije i pojedinci shvatili su da im je život Bošnjaka i svih građana u ovoj općini iznad ličnih interesa, kojima su do sada itekako bili opterećeni - navodi Fejzić.

Ističe da je pokazano i jedinstvo o zajedničkoj listi za predstojeće izbore, čiji je nosilac, a čine je SDA, SBiH, SBB i PDA, dok će DF i SDP imati posebne liste, ali će podržati kandidaturu načelnika.

Tabaković: Zajednički kandidat. Arhiv

Napominje da je sve dogovore probosanskog bloka podržao i Ćamil Duraković, bivši načelnik i nezavisni načelnički kandidat na narednim izborima. On je, za dobrobit Bošnjaka, povukao kandidaturu i aktivno će učestvovati u svim narednim sastancima svih političkih partija.

Očekujemo podršku

- Od Federacije BiH očekujemo podršku u realizaciji projekata obnove i održivog povratka, u dovođenju novih i istinskih investitora, koji će ulagati u radna mjesta kako bi svi građani ove općine imali izvjesnu egzistenciju - kaže Fejzić. 

Od vlasti RS očekuju da Bošnjake u tom entitetu tretira kao sve građane BiH i da u ovu općinu dovede prave investitore, a ne one koji će otići nakon naplate poticajnih sredstava za zapošljavanje, kao što je bio slučaj s nekoliko firmi.

Alija Tabaković aktuelni je predsjednik OO SDA Srebrenica i delegat u Vijeću naroda Narodne skupštine RS.




Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.