DOGOVOR

Direktor Granične policije dogovorio s Hrvatskom: Kamiondžije više neće čekati

Teretna vozila iz „trećih zemalja“ koja tranzitiraju kroz Hrvatsku prilikom ulaska u BiH u pratnji hrvatske policije bit će usmjerena na MGP Bijača, MGP Bosanska Gradiška i MGP Bosanski Šamac

Zoran Galić. Avaz

Avaz.ba

24.3.2020

S ciljem rješavanja problema koji se pojavio u posljednje vrijeme na pojedinim graničnim prijelazima kada su u pitanju robni promet te ogromne gužve i kilometarska čekanja, direktor Granične policije BiH Zoran Galić dogovorio je s direktorom Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske da teretna vozila iz „trećih zemalja“ koja tranzitiraju kroz Hrvatsku prilikom ulaska u BiH u pratnji hrvatske policije budu usmjerena na MGP Bijača, MGP Bosanska Gradiška i MGP Bosanski Šamac.

Teretna vozila iz BiH, prije nego što uđu u Hrvatsku, moraju kontaktirati firmu u Hrvatskoj i oni će im na granici osigurati dozvolu s kojom mogu prijeći granicu. Što znači da sva teretna vozila koja idu u Hrvatsku po robu (uvoz/izvoz) mogu preko ostalih graničnih prijelaza kao do sada prijeći državnu granicu, samo što je sada potrebno da prije odlaska na put obavijeste firmu kako je navedeno.

Kamioni više neće čekati. Avaz

Dogovor direktora Galića i direktora MUP-a Hrvatske je postignut kako bi se izbjegle ogromne gužve i saobraćaj nesmetano odvijao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.