DAN GRADA KONJICA

Koncert "Za tvojih šestočetrdesetdvije" u Parku Vrtaljica: Kulturna udruženja i muzičari iz Konjica čestitali Dan grada

Članovi kulturnih udruženja i muzičari iz Konjica poželjeli sretan Dan grada Konjica

Koncertom pod nazivom “Za tvojih šestočetrdesetdvije” koji je priređen u Parku Vrtaljica, članovi kulturnih udruženja i muzičari iz Konjica poželjeli sretan Dan grada Konjica. Grad Konjic

10.6.2024

Slaveći 642. godišnjicu od prvog pomena Konjica u pisanim dokumentima članovi kulturnih udruženja i muzičari, uz pokroviteljstvo Grada Konjica, u želji da svojim doprinosom učine dodatni korak u ispisivanju historije ovog grada, Konjičanima i gostima su u Parku Vrtaljica priredili koncert pod nazivom “Za tvojih šestočetrdesetdvije”, u kojem su uživali posjetioci svih generacija.

Obraćajući se u ime svih učesnika programa, Inas Jablan, mladi glumac, član Amaterskog pozorišta Neretva Konjic zahvalio se svim posjetiocima, među kojima je bio i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, kojem je uputio riječi zahvalnosti na uređenju izletišta, na kojem su odrastale generacije Konjičana, na jedan novi način, koji omogućava realizaciju različitih edukativnih, kulturnih, sportskih i zabavnih programa. - Ovaj plato, uređenjem edukacijske staze i vidikovca, pruža mogućnosti za školu u prirodi, druženja, izlete, koncerte. Zato večeras pjevamo i družimo se u povodu Dana grada Konjica i s ponosom to činimo upravo ovdje - kazao je Jablan, čestitajući svim Konjičanima Dan grada.

Koncertom pod nazivom “Za tvojih šestočetrdesetdvije” koji je priređen u Parku Vrtaljica, članovi kulturnih udruženja i muzičari iz Konjica poželjeli sretan Dan grada Konjica. Grad Konjic

U programu organizovanom po prvi put na izletištu Vrtaljica, učestvovali su članovi Odreda izviđača Neretva Konjic, Kulturno umjetničkog udruženja Bošnjačke zajednica kulture Preporod Konjic, Amaterskog pozorište Neretva, Vokalnog ansambla Rezonanca i Dječijeg hora Muzičkog centra Rezonanca. Tokom koncerta nastupio je Berin Buturović, koji je ovom prilikom premijerno u svom gradu izveo svoju novu pjesmu “Ni mrvu slabosti”, a zajedno sa Dadom Macićem i svim učesnicima koncerta i posjetiocima otpjevao pjesmu “Zagrli ovaj grad”, koja je posvećena Konjicu i Konjičanima.

Za sve učesnike programa, među kojima je bio i veliki broj djece i mladih, koji učestvuju u gotovo svim bitnim događajima za grad Konjic i domovinu Bosnu i Hercegovini, predstavljajući je svojim nastupima i širom svijeta, koncert “Za tvojih šestočetvrdesetdvije” bio je prilika da se Gradu Konjicu oduže za podršku koju imaju prilikom organizavanja svojih programa, ali i za istinsko uživanje u pjesmama i druženju.

Koncert je održan uz tehničku podršku Narodnog univerziteta Konjic, JKP Standard i Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica, te medijsku podršku Radio Konjica i portala Novikonjic.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.